DJOOLS by Medina Schuurman

 

Dit is de blog van Medina Schuurman over haar nieuwe initiatief DJOOLS. 

Ik ben van oorsprong actrice (oa van de dramaserie ‘Rozengeur & Wodka Lime’), geef workshops en trainingen, ben programmamaker en medeoprichter van castingburo Oi Mundo. Ik zet me nu full-time in om mijn nieuwe initiatief DJOOLS te realiseren. 
Stichting DJOOLS ontwikkelt een crossmediaal platform met als doel de hedendaagse kunst en cultuur meer bereikbaar te maken voor een breed publiek door Vraag en Aanbod op het gebied van kunst en cultuur beter op elkaar af te stemmen.

Kunst naar de mensen en mensen naar de kunst!

DJOOLS is een intermediair tussen het bedrijfsleven, kunstenaars en creatieven en het publiek in de vorm van de website DJOOLS.com in combinatie met het Match-me portaal en een pand te Amsterdam. Ter promotie van haar activiteiten zal zij veelvuldig gebruik maken van de media, waaronder televisie en internet TV. 

DJOOLS Mecenaat:

DJOOLS richt zich op private financiering van de hedendaagse kunst en cultuur in Nederland. Het DJOOLS cultuur Mecenaat financiert en initieert in samenwerking met kunstenaars en creatieven projecten met als doel “kunst naar de mensen en mensen naar de kunst” te brengen. 

Bedrijven en investeerders kennen vaak de weg niet naar de kunstenaar en andersom. DJOOLS slaat hier een brug en biedt hen een heldere structuur en zowel een virtuele plek als fysieke mogelijkheden om met elkaar in contact te komen.

DJOOLS in de praktijk:

Een digitale – en fysieke ontmoetingsplaats voor het bedrijfsleven, kunstenaars en creatieven en het publiek waar op een snelle, directe en heldere wijze samenwerkingsverbanden tot stand gebracht worden. Naast het ontwikkelen van financieel rendement voor alle partijen ligt het accent op immaterieel en maatschappelijk rendement. Haar eerste activiteit is het ontwikkelen van een crossmediaal platform:

De website DJOOLS.com: 

De digitale ontmoetingsplek voor publiek, kunstenaars en Mecenassen (bedrijven, informal investors en andere art-investors). Tweetalig van opzet: Nederlands en Engels. Een laagdrempelige, intuïtieve en publieksvriendelijke werkomgeving bestaande uit:

o Het Match me portaal: Een transactieplatform waar Mecenassen en kunstenaars en creatieven elkaar kunnen vinden en samenwerkingen kunnen aangaan.

o De DJOOLS Community: Voor en door kunstenaars, creatieven, Mecenassen.

o De Digitale kunst en cultuurzender: Ter promotie en stimulering voor kunstenaars en creatieven om hun werk te laten zien aan een groot publiek met o.a. artdoku’s en toegankelijke kunst- en cultuur programma’s.·      

Het DJOOLS pand te Amsterdam:

Een fysieke ontmoetingsplek: Het pand wordt van meet af aan ingericht door kunstenaars en creatieven. -Alles wat er te zien is, wordt in feite geëxposeerd en is tevens te koop- met o.a. DJOOLS productiehuis, bar met podium, restaurant, balzaal/congresruimte, ateliers, laboratoria, televisiestudio,  expositieruimten, beeldentuin, Art Supermarkt, Arthotel en een mobiel museum voor o.a lezingen, exposities, bijeenkomsten, congressen.

 

 
Advertenties

No Responses Yet to “DJOOLS by Medina Schuurman”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: