Media projecten

DJOOLS@Oerol

         

Een docu-registratie van het Oerol festival, ditmaal bekeken door de ogen van moeilijk opvoedbare jongeren die in hun dagelijkse leven niet tot nooit met cultuur in aanraking komen. 

Medina Schuurman, initiatiefnemer van DJOOLS gaat met 4 jongeren van de Pleysierschool te Zoetermeer (15/16 jaar, vastgelopen in het reguliere onderwijs en met een rugzak vol negatieve ervaringen) op een zeilschip naar het Oerol Festival om hen daar in contact te brengen met diverse theater- en kunstprojecten en vooral met de makers ervan. Er gaan drie oudere jongeren uit Amsterdam mee, die zelf ook een ‘probleem’ jeugd hebben gehad, als hun (cultuur) begeleider. Zij volgen inmiddels een toneelopleiding op de Trap. Joop Mulder, artistiek directeur van Oerol sponsort alle kaarten en gaat ook een goed gesprek met ze aan.

Doel project: DJOOLS wil met dit pilotproject een nieuw publiek betrekken bij de hedendaagse kunst en cultuur. De registratie dient tevens als voorbeeldfilm hoe kunstenaars mensen meer bij hun project/werk kunnen betrekken die normaal niet tot nauwelijks met kunst en cultuur in aanraking komen.

 

 

 

Advertenties

No Responses Yet to “Media projecten”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: